PHP 5 ?

Dobry den, chcel by som sa opytat, ci sa planuje v nejakom casovom horizonte nasadenie PHP 5.

Dakujem za odpoved...
Řekl bych, že tento dotaz spíš patří do fóra Podpora, ale třeba admini zabrousí i tady.

Jen malé rýpnutí: mrkni do fóra SQL, jak dopadl malý update MySQL a jaký měl ohlas mezi uživateli. Nevím, nevím, jestli má cenu vyvolávat démona PHP5...
jasne.. pravda.. ked sa vyvinie nieco lepsie, radsej to nechajme tak a budme este par rokov za opicami
:)
To bych rád viděl ten křik, kolika lidem by php5 přestali fungovat všechny scripty, stačil jen upgrade na mysql 4.1 a jaké to způsobylo problémy. Já jsem na php5 připraven, doufám.
sa mi zda, ze php5 sa da nastavit aj tak, aby bol kompatibilny s php4.

jedina pricina, preco by im mali prestat fungovat ma iba napada, je ze tam je defaultne pouzivane $_GET... a nie $premenna. Ale toto sa da vypnut.. Aj ked je to bezpecnostne riziko.

Vie niekto este nieco ine, co by nemalo fungovat v php5?
Nene. Ještě se trochu liší objekty, ale to je jenom záměna var za public apod. (nebo obráceně, teď nevím)

Já proti PHP5 nejsem :)
"ked sa vyvinie nieco lepsie, radsej to nechajme tak a budme este par rokov za opicami"

Reaguji jen na výrok výše, protože původní otázka je určena výhradně adminům.

Ne vždy je třeba přecházet na to nejnovější a "nejlepší". Např. VHS určitě není nejlepší ani nejmodernější systém na video. Ovšem je nejrozšířenější. Přejdeš na něco jiného?

Co Windows? Je to nejlepší operační systém? Co Mac nebo Linux? Přejdeš?

Vždycky je to o úsilí, přínosu, rizicích a problémech s dosud bezproblémovým chodem. Doma si na svém počítači můžeš dovolit dělat nejrůznější kejkle. Ale na produkčním serveru, kde jede spousta služeb, je tam spousta různorodých uživatelů, si sakra rozmyslíš i "drobný a bezproblémový" update (viz kauza MySQL).

Ale zpátky k PHP4 a PHP5. Myslím, že dost poučný je tento článek a hlavně diskuse pod ním:
http://www.dgx.cz/trine/item/davam-php4-rok-maximalne-dva/category/php
Ja si myslim, ze by to ludia uniesli, aspon by sa nieco naucili :)

a podotazka: preco este stale bezi PHP 4.3.4, ktore je viac, ako 2 roky stare, ked existuje uz verzia 4.4.1, ktora opravuje mnoho chyb...?
Vyzkoušet si php5 lze např. na php5.cz (nedoporučuju, nemaj SSL - a prej že pro vývojáře - haha), nebo třeba na ic.cz

Nejlepší by byl souběh obou (ic.cz). Jenže už se chystá php6, kde jaksi třeba register_globals přestane existovat, a pak to bude teprve "zajímavý"pro stávající skripty:
http://www.root.cz/clanky/vyvoj-php-6/

Co se týká updatu stávající řady, jako když hrách na stěnu hází. Už jsem to psal taky nejmíň 100x. Stejně jako si někteří myslí: "Upgradovat phpBB?" "Na co? hahaha hehehe." A hups, maj tam worma ani nemrknou, protože v říjnu už asi 30. kritická chyba v řadě 2.0.x s sql injection.

Kdo chce kam, pomozme mu tam.
Takže zálohujte, nic důležitějšího v IT neexistuje.
nhklasterec.wz.cz: a mas nejake skusenosti s hostingom na ic.cz? je to spolahlive a rozumne rychle?
macbeth: mam:) ted delaj upravu ze kazdy uzivatel bdue mit dvuj php.ini, takze veskery omezeni nebude pro vse(eg set_time_limit etc). Ja tam trebas mam web:) maj 100MB mista, mysql, pgsql, mail ve tvaru jmeno@ic.cz, vse ma spolecne misto, tj dohromady to nesmi presahnout 100MB..:)
macbeth: mam:) ted delaj upravu ze kazdy uzivatel bdue mit svuj php.ini, takze veskery omezeni nebude pro vse(eg set_time_limit etc). Ja tam trebas mam web:) maj 100MB mista, mysql, pgsql, mail ve tvaru jmeno@ic.cz, vse ma spolecne misto, tj dohromady to nesmi presahnout 100MB..:)
macbeth: pred par mesici jsem mel poddomenu na ic.cz a bylo to siiiilene pomaly...nevim jak ted, at mluvi ostatni.
No, jestli o tom nevíte, tak PHP5 má s MySQL 4.1 jiné volání sql funkcí. místo mysql_query se používá mysqli_query atp. Navíc mají spřeházené parametry. To by byl teprv mazec :) Celý WZ si přepíše skripty s db :)