IP ADRESA

Lidičky zdravím,

mám problém. Napsal jsem si script (dle návodu na www.linuxsoft.cz) kde je použita funkce $REMOTE_ADDR. Ale tato proměnná mi nevrací žádnou hodnotu. Podporuje to webzdarma?
Samozřejmě že podporuje, ale musíš mít povolené register_globals. To ale asi nemáš, takže musíš použít $_SERVER['REMOTE_ADDR']
Děkuji mnohokrát, teď již to šlape. A zase jsem o stupínek chytřejší :-)
Nípal:

Nesmysl! Když si v echu dáš $REMOTE_ADDR, tak ti to tady na WZ taky vypíše ípéčko.
<HTML>blahapet: kdyby to Martin myslel vzhledem ke scriptu na WZ nejspis by mu to slo ;)
Kdyz mu to nejde nejspis mysli localhost ;)</HTML>
A jaky smysl ma smysl zobrazovat IP? Kazdy svou IP "snad" zna... A navic je cimdal vic wifi siti ktere jsou navic vetvene... tudiz se uzivateli zobrazi IP adresa hlavniho pripoje na ktery sou ostatni uzivazele napojeni lokalni siti... Napr u nas by se asi 20 uzivatelum zobrazila stejna IP adresa "ta hlavni" a o jejich by tam nebyla ani carka...
Z nějakého důvodu mi to nešlo ve scriptu na WZ. A smysl : nevím, ve scriptu (anketa ano-ne) je to použito jako zjišťování, zda už bylo z daného compu hlasováno. S těmi wifi máte pravdu, uvažuji, že to předělám pomocí COOKIES (neboť někteří uživatelé by nemuseli mít šanci vůbec hlasovat). Ale teprve se učím...
Nicméně ještě jednou děkuji za pomoc.
cookies jsou určitě lepší způsob, takhle zakážeš hlasovat všem, kteří se připojí přes stejný hlavní spoj
ještě k tý IP, já to beru tak:
Lidem, co znaj svoji IP adresu, tak těm ji psát nemusíš
Lidem, kteří neznají IP adresu, tak těm ji taky psát nemusíš, protože nevědí ani co to je.
ja treba IP pouzivam, ze ji ukladam v diskuzi spolu s prispevkem do databaze, abych mel tak nejak prehled o tom, kdo z ktery IP pristupuje a kdo tam dela bordel (a tomu pak nasekat na holou). Na velkych systemech se to takhle urcite pouzivat neda, ale tohle jsou stranky pro cca 30 lidi, ktery znam osobne ;)
IP? No, ja ji pouzivam pri registraci do klanu - mam evidenci jmen a IP adres a kdyz nekdo neco udela, tak ho muzu zaBANovatr, zeo? ;-)
No, ale muzete pouzit i jinou funkci nez je $REMOTE_ADDR
Rika vam neco ($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR']) ?
A rovnou si muzete pohrat a kdyz hodite obe funkce do podminek, tak muzete mit pekny zdrojacek na IP adresy.