ahoj vytvoril sem si i s pomoci mysql registraci a nasledovne prihlaseni ale do databaze to nezapise :-(
misto toho mi to napise
Column count doesn't match value count at row 1
nevite nekdo co to muze byt?
Odkazujes se na cislo sloupce, ktere neni ve vysledku dotazu.zkontroluj si, co ti dotaz vraci.
ja bych rekl ze tam ma udano vic sloupcu nez hodnot .. podle prekladu .. ale to je asi to samy
just-paja: dost mozna.
rokerkony: proste zkontroluj, jestli mas dotaz dobre napsanej a jestli z jeho vysledku vybiras data, ktera existuji. Muze se treba stat, ze ti chybi podminka, ze kdyz neni vracen jeden radek, ze se nema nic dale zpracovavat, treba jako:
$result = mysql_query("select id from uzivatele where jmeno="nekdo" and heslo="md5_nejakeheslo" limit 1");
$pocet = mysql_num_rows($result);
// kdyz se dotaz nenajde zadny radek
if (!$pocet)
{
// nespravne zadane prihlasovaci udaje
}
else
{
$id_uzivatele = mysql_result($result,0,0);
}
Kdybys vynechal tu podminku a rovnou psal to, co je v T_ELSE, hlasilo by to chybu, pokud by nebyl vracen ani jeden radek (tudiz by v resultu zadny sloupec s cislem 0 neexistoval).
nn.. tohle je v tom ze ma
mysql_query("insert into `tabulka` (`sloupec1`, `sloupec2`, `sloupec3`) VALUES('hodnota1', 'hodnota2')");
a hodnotu 3 tam nema. tohle me dost casto stvalo, takze by to melo bejt tak
..a krom toho rikal zapis do databaze..
just-paja
>> proste zkontroluj, jestli mas dotaz dobre napsanej
btw ja jsem jenom nepresne upresnoval ten prvni nepresnej prispevek... nejak jsem prehlidl to "nezapise" ....