Historie webu (spise zaloha index.php)

Zdravim

mame klubovy web, vice mene jsem ho udelal abych se trosku naucil PHP.
Pochytil jsem nejake zaklady a podle sveho nejlepsiho svedomi jsem se je pokusil aplikovat do praxe. Web uz pul roku funguje a je to OK. A ted proc pisu.

Mame tam uvodnik (index.php) kde jsou takove ty kecy, ze toho a toho dne jedeme nekam pryc atd. a ted se ptam.
Chci vlozit nove zpravy ale uz za rok 2006 a ten stary uvodnik bych chtel zalohovat (napadlo me to pojmenovat index2005.php) a priradit ho do menu, ale (ted to hlavni) zpravy mam ulozeny v databazi a ty taham pomoci scriptu (proste je tam include), ktery mi nacte vsechny zaznamy v databazi do indexu, ale ja to ted chci rozdelit, kdyz kliknu na normalni index at se nactou jen zpravy z databaze z roku 2006 (to bych jeste umel) a kdyz kliknu na index_2005 at se nactou jen pro rok 2005.

Napadlo me reseni, udelat dve samostatne funkce pro nacitani zprav z databaze jak pro 2006 tak pro 2005, ale nejak se mi to nezda, myslim si ze urcite bude nejaka funkce, ktera mi zjisti hlavicku odkud je to volano, z te bych vytahl rok a udelal porovnavani z datumem v databazi, ale nevim jak na to. Proste chci to zachovat co mozna nejuniverzalnejsi, abych jen kazdy rok prejmenoval index na index_staryrok a uz by to samo pracovalo.
Poradite?

A jeste jedna vec. Dela se to vubec nejak takhle? Nebo se proste nechavaji nacitat zpravy pod sebe za vsechny roky (ale to se potom zbytecne roluje ne?) anebo uplne jinak, popripade archivujete nejak stare uvodniky?

Diky Premek
PS: kod v indexu, ktery vola ten script pro nacteni zprav vypada takhle
<!-- Připojení zpráv -->
<?php include "basic/databaze_zpravy.php"?>
a v tom scriptu databaze_zpravy.php bych chtel zjistit co ho vlastne zavolalo.
hmm nechapem naco tak?co tak

index.php

$tentorok=date("Y");
if(!$rok) $rok="$tentorok";
$tahaj= MySQL_Query(" SELECT * FROM spravy WHERE rok='$rok' ");

a pak jednoducho das odkaz na stranku index.php?rok=2005 a mas tam spravy z roku 2005
diky za odpoved

uz jsem to predelal, ale mam jeste jeden dotaz.

Datum mam ulozeny v databazi jako int a tady ten dotaz mi vraci chybu

$vysledek = mysql_query("SELECT * FROM `zpravy` WHERE Date("Y",Datum)=`$rok` ORDER BY Datum DESC");

zatim mi neni jasne proc.

Promennou rok mam nastavenou jako Integer, tak nevim jestli tam neni problem, ale zkousel jsem to pretypovat a nepomohlo to.

Diky Premek
nemelo by tam byt u WHERE za rovnitkem misto `$rok` nahodou '$rok' ? s normalnimi apostrofy myslim, ne s obracenymi...
Ahoj
diky za odpoved, uz jsem to vyresil jinak, ale nekdy to zkusim.
Premek