OBYČEJNÝ FORMULÁŘ NA ODESÍLÁNI EMAJLŮ....

Takže asi takto...v phpéčkem jsem v životě nedělal....moc netuším vo co go......na jakpsatweb jsem to nepochopil....tak nemůžete mi tu někdo tak nějak poradit co a jak? btw potřeboval bych následně vysvětlit také jak udělat v php obyčejný formulář na odesílání emailu....prostě kolonku, kam když někdo něco napíše a klikne....tak aby mi to přišlo na mail......a pokud znáte něco co by na stejném principu fungovalo pomocí csska, tak budu jen rád....děkuji
mám-li bejt hnusnej tak bych napsal: jakto, že delabrutel, nejlepší webmaster na světě, takovej borec, co má nejlepší stránky ze všech (no kam se ostatní hrabou) neví co to je php? no to se neviděl.

ale hnusnej nebudu -> najdeš to na jakpsatweb.cz
nebo pokud ti vyhovuje poměrně malá reklama, a kvalitní zpracování tak blueboard.cz (asi jejich nejkvalitnější služba.)
flintus...:)

heh co ti na to říct...právě já potřebuju nějaký formulář který si budu moct upravit podle sebe......:) ale to si asi nepochopil vid:)

a právě píšu že na jakpsátweb to vůbec negoomu....
CSS, neboli Cascadnig Style Sheets slouzi ke stylovani elementu v HTML. Muze ti to maximalne nastavit, jak ten formular bude vypadat.
Mas vytvorenou nejakou stranku, na kterou umistis formular (tj. ty kolonky, ktere uzivatel vyplni a odesle). To je ta cast, ktera bude "videt". Muze to vypadat napriklad takto (tento kod zakomponujes do stranky, kam chces):

<form method="post" action="mail.php">
<label for="from">Odesílatel</label>
<input type="text" size="20" name="from" id="from"><br />
<label for="text">Zpráva</label>
<textarea name="text" cols="20" rows="4"></textarea><br />
<input type="submit" value="Odeslat" />
</form>

Dale je potreba vytvorit skript, na ktery se data od uzivatele z formulare presunou a ktery je posle ve forme e-mailu. Soubor necht se jmenuje mail.php. Jeho obsah je nasledujici:

<?php
$adresat = "tvoje@adresa.cz"; // sem dopln svoji adresu, na kterou ma byt mail dorucen
$predmet_e-mailu = "Vzkaz z mych stranek"; // sem dopln, jaky ma mit mail predmet

$odeslano = @mail($adresat, addslashes($predmet_e-mailu), addslashes($_POST['text']), "From: $_POST[from]");

if (!$odeslano) echo "Mail nemohl byt z nezname priciny odeslan.";
else echo "E-mail byl uspesne odeslan.";
?>

To by bylo principielne vsechno. Snad je to spravne, nezkousel jsem to...
dík, tohle jsem hledala, ale stejně mi to nějak nefachá...:( s PHP sem nikdy ndělala, jenom bych chtěla na stránkách mít jeden formulář, ale nevim si s tim fakt rady...ten script mam dát do hlavičky nebo do samostatnýho souboru? dala sem ho do samostatnýho souboru, ale když kliknu na "odeslat" tak mi to ukáže okno, kde mi to nabízí, ať to otevřu v photoshopu...:(
Lili: ma to byt v samostanym souboru. ale bude ti to fungovat az na serveru.
takže když ty stránky mam zatim jenom v počítači, tak to nefachá, rozumi správně? :) oki, tak moc děkuju za radu, jak se znam, tak bych nad tim teď koumala celej den a nic bych stejně nevykoumala...:)
můžu mít dotaz, k čemu je/co je "addslashes"
muzes, ale priste si to zkus najit sam, bude to rychlejsi. http://mirrors.inway.cz/manual/cs/function.addslashes.php
addslashes slouzi k escapovani potencialne nebezpecnych znaku-uvozovek a zpetneho lomitka. Pouziva se treba, kdyz ukladam uzivatelsky vstup do databaze. Napr.: mysql_query("INSERT INTO table VALUES (NULL, '".addslashes($data)."');");
Escapovani se pouziva, pokud je nastavena php direktiva magic_quotes_gpc - On. To se da zjistit fci get_magic_quotes_gpc(). Pokud je nastavena, data z GET, POST a COOKIES se escapuji automaticky, tedy pouziti add_slashes by zpusobilo dvojite escapovani. Idealni ochrana tedy je:

// _METODA je _GET, _POST, nebo _COOKIE
$_METODA['data'] = get_magic_quotes_gpc()?$_METODA['data']:addslashes($_METODA['data']);

Pri opetovnem nacitani escapovanych dat (stringu) z databaze je treba na vysledny text pouzit strip_slashes(), ktery retezec zbavi nadbytecnych lomitek.
tak to je hodně šikovná věc :)