Jak na HTML do mailu?

Jak udělat mail, aby v něm normálně fungovalo všechno HTML vč JS?
Jestli sis vsimnul, tak v tech zdrojacich chatu jsem i nechal navic dva soubory ...

/script/php/class.*.php

Ty slouzi k odesilani mailu z PHP i pres cizi SMTP server (ty tridy toho umi pomerne hodne) ... je to celkem slusne okomentovany :o) ... a mel by tam byt i odkaz na jmeno autora a stranky, kde k tomu muzes zjistit vic napovedy.

Radek
Jo díval jsem se že tam jsou... ALe podrobněji jsem je nezkoumal...
Tak to udelej :o)
Jo jak tedy na to? Nechce se mi to studovat... Je to přinejmenším 500 řádků
Je tam všechno možné od a až po železo^_^.
Možná se bude hodit...
Ucit se, ucit se, ucit se ... :o)
Toho mám dost... Jěště se musím učit na pátek... Píšem čtvtrtletku... A na zejtřek... To už se asi moc nenaučím:o) Píšem opravnou písemku z pythagorovi věty:o) Doufám že bude jednoduší než minulá... Z minulí jsem měl za 2:o) Sakra to jsem se zas rozkecal (rozepsal) Mno nic ať mé správy nezabírají moc prostoru na wz:-)))))
Radek: Si tu? Si koukám vystačíme jen my dva:o)))
:))))
Ju sem ... ale uz na me mrka hladovy oko :)))
;))))
zkus si prohlednout zdrojovy kod emailu v html formatu a urcite prijdes na to, jake hlavicky je nutne pridat... :~) tim, ze ti tady vsechno napiseme, tak se nic nenaucis - forum by melo cloveka jenom smerovat a ne za nej vsechno delat... (imho)

m.s.
to RADEK:
Mohl bys mi gdyztak ten chat taky poslat?? Mozna by to trochu pomohlo.. Nepouzil bych ho, ale jenom se z nej neco priucil..(zpusob reseni algoritmu atd.).. Dik moc...
to oi_imp:

Mno ... tak to jsem prave moc nechtel :o) ... ale tu verzi co mam ted vyvesenou, tak tu pustim bez problemu ... mam to poslat na tu adresu co mas zde uvedenu?

Jen by me zajimalo, proc by jsi nesel treba do ty myslenky sdilenejch mistnosti ... licencni podminky by byli velmi vstricne :o)

Nejde mi ani tak o ten chat jako takovy, ale funkcnosti bych se casem rad priblizil treba xchatu ... jak uz asi napovida i ten deasing, kterym jsem se nechal inspirovat :)

Radek.
2 lukasik: spousta mail klientu posila (fuj!!) jako "prvni" cast mailu cisty text a jako prilohu s hlavickou Content-Type: text/html - teda aspon myslim :-), ale to bych nedelal, je to zbytecny posilat vsechno dvakrat, lepsi by bylo poslat primo jako mail - jedna cast - to html + patricnou hlavicku (Content-Type: text/html)

j
Ja bych prave rek, ze posilat to dvakrat je dobry napad ... kdyz ten mail client pak nepodporuje HTML ... je to citelnejsi ... obvzlast, kdyz tam Lukasik prida ten JavaScript :)

Radek
Nevím, jestli to z vás někdo četl, ale četl jsem hezký článek jak hackrovat maili:-)
Jestli někdo chce dám vám odkaz tady ho nemám mám ho doma...
Ju, kdyztak mi to posli. Dik!
ten lukasiku clanek jsem samozrejme cetl a neni to nic prevratneho - delali jsme s tim pokusy uz pri prvnich krocich s internetem. na vetsine nasich freemailech to uz snad ma byt odstranene - i kdyz podle me na to maji myslet uz pri navrhu (zkuseneho programatora takovato vec musi hned napadnout)...

priblizne ve zkratce jde o to, ze odesles html email, kde mas kousek odkazu propojeneho s javou a ten ti odesle potrebne veci (hlavne url) na tvuj skript - maz pak moznost do doby nez se uzivatel odhlasi na tu page skocit...
podobne se to da i s pocitadlem, kdyz rozesles reklamni email a lidi ti tam zacnou chodit z weboveho rozhrani, kvalitni pocitadlo ti bude hlasit jako refferers odkaz do emailu.

...

m.s.
<A href=http://unclehacker.mysteria.cz/popis.php>http://unclehacker.mysteria.cz/popis.php</A>
jinak co se tyce html formatu - nejsem si jist, ale spravne je posilat plain_text a pak teprve html. pokud klient nezvlada html, atachmenty atd, bere pouze to v plaintext, jinak predhodi html - outlook asi sezere verzi navrhovanou od jkt, ale treba hodne webovych rozhrani to zobrazuje jako 'bez textu' a html da jako prilohu. a co potom lidi na consolach a ciste textovych prostredich? musi si to ulozit jako atach a potom nekde prohlednout, pokud nemaji po ruce nejaky txt_html_reader...

proto se primlouvam pro posilani emailu txt+html (a mozna to tak chce i popis standartu...)

m.s.
pokud jde o bezpecnost, pak by mozna zajimava page mohla byt spise:
http://www.zend.com/zend/art/
...sekce Secure Programming in PHP

prece se snazime psat bezpecne skripty, ne?

:~)))

m.s.
2 m. sachl:
ja jsem prave myslel, ze posilat neco 2* je celkem zbytecny ve smyslu ze html mail je na prd - teda podle me :-)

jinak treba seznam.cz je chytrej, kdyz treba kliknes na odkaz pri cteni mailu, tak se to nejak slozite presmerovava a neposila se referer na stranku s mailama
Já bych s tím byl celkem svolnej...