free SMTP & code

Nazdárek
Docela nedávno se tu zjevily dvě třídy mime_mail a smtp_mail (tuším, že od Lukasika, článek Jsem dobrej...). Bohužel nefungují (alespoň mně ne). Zkoušel jsem objevit Lukasikuv prazdroj a povedlo se - vydavatelství Wrox press. Bohužel - mají tam stejnou chybu.

Komunikace se serverem probíhá normálně, až do odeslání vlastního textu mailu. Pak se server kousne a čeká na tečku na samostatném řádku, i když už je poslána. Následný příkaz QUIT už ho vůbec nezajímá.

Doma na ArGoSoftu se problém projeví dlouhým načítáním stránky, nakonec dojde ke stornu kvůli překročení max_limitu běhu PHP scriptu.

Na Webu - chvíli to trvá a pak se to na mě vykašle s jakousi hláškou o nepovolení, nesmyslu, neschopnosti (závisí na serveru). Nevím, jestli je to errorem v class smtp_mail nebo se připojuju na smtp, který neni free. Zkoušel jsem smtp.seznam.cz, smtp.centrum.cz, smtp.volny.cz, ba dokonce smtp.telecom.cz. Ňyc. Ani jeden nezabral.

Tak jestli někdo víte, čim to je nebo máte lepší smtp connect classy, tak se bitte ozvěte.

Dík
ta chyba co nechapes, bude asi hlaseni safe_mode - skript muze bezet maximalne 20sekund (nebo 30sek????)...

hotovou funkcni tridu ti spolehlive najde google

m.s.
Takže např. smtp.seznam.cz je free?
asi se bavime kazdej o necem jinym. ty mluvis o smtp brane/serveru (pravdepodobne) ja mluvim o knihovne pro odesilani emailu (pomoci smtp serveru)...

jestli jsem to blbe pochopil, tak sorry, ale nazacatku mi to pripadlo, jako ze ti nefunguje ta knihovna od Lukasika...

m.s.
No, možná jsem to s tou podrobností začátku přehnal a každý, kdo neví, co myslím se v tom zamotá. Zkusím to jinak:

Knihovna od Lukasika nefunguje ani doma, ani na webu. Projev nefunkce je různý.

Pak mě napadlo, jestli to doma nefunguje proto, že to mám nějak špatně nakonfigurovaný (i když outlook odesílá bez problémů) a na webu jsem zkusil smtp brány, které nejsou určeny k volnému používání (např. brána jen pro připojené přes volnyho).

Potřebuju vědět, jak úspěšně odeslat mail přes SMTP z wz. Jakkoli.

Dík
use google - najde ti funkci knihovnu...

doma to funguje jinak, protoze pravdepodobne nemas nastaveny safe-mode - tady to je z bezpecnostnich duvodu. proto server vygeneruje chybove hlaseni (ale nevim to jiste - cetl jsi ho pouze ty)...

m.s.

Ty Lukasikovy tridy jsem zkousel ... a taky mi nechodili :o) ... a myslym, ze to bylo kvuli necemu jinymu nez tomu timeoutu.

Tak jsem hledal funkcni tridy ... uz si nevzpominam pres co, ale google to nebyl :o)

.. uz vim ... www.webtip.cz :o) ... konkretne

http://www.webtip.cz/art/wt_php/php_v_praxi_25.html

Je tam odkaz na misto odkud si ty tridy muzes stahnout ... prisly mi velmi dobry, ale mozna az moc :))

Posilani pres smtp.seznam.cz jsem s tim uz zkousel a fungovalo to ... jen pri vetsim poctu adresatu dojde na ten timeout :( a jeste me zloby cestina :(( ... ale to se snad srovna :o)

Radek





Díky, fakt fungujou.
Akorát pro ostatní - přes smtp.seznam.cz se dá mail odeslat pouze tehdy, když je adresa From: ve tvaru username@seznam.cz. Username existovat nemusí. Přes smtp.centrum.cz to nějak nejde.
test
>Přes smtp.centrum.cz to nějak nejde...

...copak centrum ma nejakou smtp branu? jen pokud vim, tak pro uzivatele sluzby InternetCentrum... jinak kazdy provider smtp server povoluje jen registrovanym uzivatelum - leda najit nejaky public_smtp_server (ale to nebyva zase prilis spolehlive a je jich cimdal mene - viz. treba smtp.atlas.cz)...

m.s.