header() z iframe

Zdravím,
už delší dobu řeším jeden zapeklitý problém. Hodně zjednodušeně: mám stránku, kde se nachází <iframe>header(URL stránky)</frame>. Nemůžu za boha přijít na to, aby funkce neotevírala novou stránku v tom iframe, ale aby se otevřela v celém okně prohlížeče. hypertextové odkazy <a></a> to řeší atributem target="_top". Jak toto vyřešit u funkce header()? Jde mi o okamžité přesměrování z iframe na jinou stránku a to přes celé okno prohlížeče -> ne pouze v rámu iframe.

Budu moc vděčný za radu.
takze mas stranku, na ni iframe a v nem se otevira soubor, ve kterem je okamzite presmerovani a ty chces, aby to nepresmerovalo v ramci iframu, ale v _top okne? Prvni otazka, kt. me napada je "proboha proc?". No matter. AFAIK: iframe se chova jako samotna stranka, tudiz s HTTP redirectem tu asi nepochodis, je to komunikace probihajici prakticky na nizke protokolove urovni, kterou prohlizec proste zpracuje a neresi - stranku nacte tam, odkud prisel pozadavek. Resit to zacina az u zadaneho atributu TARGET (tedy na aplikacni urovni), ale tam se browser sam postara o to, aby byla stranka smerovana tam, kam ma. Podle toho spusti komunikaci se serverem. Dalsi moznost, krome TARGETu je JavaScript.Presmerovani sice ani tak nepujde pres HTTP hlavicky, ale jedine tak se da zajistit, aby si prohlizec ohlidal ten "prvni krok" - tedy zadani ciloveho okna. Nic jineho me bohuzel nenapada.
Prakticky se jedná a vložený iframe do stránky. Stranou mám vytvořenýsamostatný soubor upozorneni.php, kde informuju uživatele o prolbémech, které se případně na stránkách objeví. Tak a teď, když chci dotyčného informovat o problému, chci aby se stránka přesměrovala na upozornení.php. Avšak tento soubor nechci načítat v okně iframe, ale chci aby se to roztáho přes celé okno prohlížeče. Ne však aby to otevřelo úplně nové okno navrchu.... Nejspíš se ptáš proč tam místo iframe klasicky nezahrnu soubor -> include(). Jedná se o stránku, kde mám "chat", a tak tam ten iframe z důvodů odlehčení dotazů do databáze a spojení s ní potřebuju.
K tomu, co jsi mi napsal: prosim tě mohl bys mi přímo ukázat příklad toho tvého řešení? Předem moc děkuji
mno, to nebylo ani tak reseni, jako uvaha. S tim javascriptem... ja se tedy v objektovem modelu JS moc neorientuju, podivam se......
neco jako

window.parent.location.href="jina_stranka";

ale tim si fakt nejsem jisty, tak budu rad, kdyz to nekdo potvrdi nebo vyvrati.
Ani tak nepotřebuju otevírat stránku do konkrétního iframe, ale přes celou plochu stránky.
ja vim, a proto tam je to "parent". http://slovnik.atlas.cz/search.aspx?&word=parent