Overenie Zapnutia cookies

niekde na nejakom serveri som videl ze kdéd nemam zapnute cookies v prehliadaci tak to vypise neviete nahodou tn script
Google takových skriptů našel spousty. Např:

http://www.aspit.net/code/authentication/detect_if_the_user_has_cookies_enabled.asp
zbi - to je ASP ci co.. na php bych to napsal takto:

<?php
session_start();
function overCookies();
if(!$_SESSION["jeCookies"]) {
setcookie("jeCookies", "1");
session_register("jeCookies");
$_SESSION["jeCookies"]=1;
header('location:tentoSoubor.php');
} else {
if($_COOKIE["jeCookie]) return true; else return false;
}
?>
no rekl bych ze to tak nebude! !nevim ale Cookies a Sessions je uplne jina fce
darkknight: a úrecet sis to? nejdriv to zjisti, jestli je session jeCookies.. pokud neni, vytvori ji a presmeruje to na ten soubor znova s jistotou, ze ta cookies byla vytvorena.. potom si to tu sessions vezme a podiva se, jestli existuje ta cookieska.. pokud ne, vrati to false, pokud ano, tak to vrati true (-:
Btw, ted sem si vsim, ze mi tam chybi na konci jedno }
Podle chtel jen overit cookies tak to bych dal takhle

<?php
if(!setcookie ("TestCookie", "Zkušební hodnota"))
{
echo "Musite mit zapnuty cookies pro praci na techto strankach";
die;
}
?>
darknight: to sem zas já četl že nefunguje..
darkknight:
Ono je to odesle prohlizeci, to vzdy da true
JENZE
Prohlizec je nemusi ulozit ze..
jeee proc tak slozite? tak proste na jedny strance poslu cookie, nactu druhou stranku a zjistim, jestli cookie (ta minule poslana) existuje, a kdyz ne, tak jsou cookies vypnute.
donny: jenze jak si muzes byt tak jista, ze ji nezadal z kese ?(tu stranku)nebo ze mu nekdo neposlal link?musis kontrolovat pomoci session, ze opravdu byl pozadavek na vytvoreni(v uvozovkach).. Tak to mam ja, akorat to mam jako funkci no..
kdyz uz, tak jisty, ne jista.tak proste u techhle testovacich stranek vypnu cachovani.A jakej link? to nechapu

index.php:
   posli_hlavicky_zakaz_cache
   inicializuj_test_cookie
   redirect na test_cookie.php

test_cookie.php:
   precti cookies
   kdyz cookie neni -> {redirect na NE.php+exit;}
     // pokud cookies jsou, neni v nicem problem.

NE.php
   sorry, ale nemas zapnute cookies

i kdyz nekdo zada link primo, presmeruje ho to na NE.php, protoze nebude mit ulozene to cookie test_cookie.