Nechapem ! v IE su moje stranky v poho a v Opere to dako blbne
asi je nemas validni...
opera je jeden z nejmin pouzivanejch prohlizecu... takze zatim to zas tak "nevadi"...
nerikam ze ja mam stranky validni ale... aspon fungujou :-)
ale uprimne receno zatim sem se validitou extra nezabyval...
rokerkony: opera je treti nejpouzivanejsi prohlizec na svete..
just-paja: jo? ... wow .. to sem neckal... vim ze Mozila je asi the best... IE pouziva dost lidi pac je to zakladni program... a opera... hmm aspon vim neco new ;-)
rokerkony: radši počkej na potvrzení od nějakého inteligentního člověka co sem chodí.. přecejenom já sem dement a mohla by to být jenom moje doměnka.
just-paja ma pravdu. Tady na foru je nas par, co na Operu nedame dopustit... a me popravde vyhovuje mnohem vic, nez FF. Ale to je otazka nazoru a nema cenu tady zase zacinat nakej flame. Jestli ti v Opere blbnou stranky, tak bud jsou nevalidni, nebo pouzivas pevny rozmery a opera na tvy stranky pouziva jinej box-model.
nevim ty stranky zadnej odvaz, a menu jeste k tomu z Xary....
ja pouzivam len operu ....:o)
DarkKNight: jj ja vim.. ja svoje stranky mam jen tak z principu... spis jen zkousim... nebo si hraju se strankama co maj design uz hotovej... pac ja a design to nejde moc dohromady :-( -> nerikal sem nikdy ze mam skvely stranky nebo ze sem nikdy nepouzil nejakej program... ;-) ...
Pár postřehů:
@ReWoF:
1) nevím, kdo se tu snaží namluvit, že Opera zobrazuje ty stránky rozházené, mi rozházené nepřipadají
2) ten dyzajn mi nepřipadá nijak dobrý, už jen protože tomu blbnou ohákované a čárkaté čmáranice
3) celé to je kdesi nalepené, má to malá písmenka a vůbec to nevypadá jednotně promyšlené. Dokonce bych řekl, že je to trochu rozházené (ale vidím v Opeře totéž, co v IE)
4) samotná šedá je nemódní, chce to aspoň nějakou vedlejší barvu (ale ne každý musí mít stejný názor jako já)
@rokerkony:
Konráde (pamatuji si jména dobře?), tvůj názor ti nikdo nebere, ale nejmíň používaný prohlížeč není Opera:
a) Většina uživatelů Opery ani neví o tom, že standardně se Opera identifikuje jako IE
b) Opera je třetí nejpoužívanější prohlížeč, ačkoliv se to může lišit stránku po stránce
c) Dle mého názoru je nejmíň používaným známým prohlížečem program Mosaic, který už je vyloženě předmětem archeologických vykopávek. Jen mám takový dojem, že z Mosaicu vzešla Mozilla. (To embody their hopes, they named the new browser “Mozilla” after (believe it or not) Mosaic + Godzilla.)
d) Oprav si své rolovací menu. Jeho vysunuté roletky jsou o několik pixelů posunuté dolů, takže při pokusu najet na některou z položek musím myší dostatečně rychle cuknout, aby se mi roletka nezavřela.
e) 1-ní, 2-hý, 3-tí jsem ještě neviděl. To je nějaká nová snaha zprznit český pravopis? Vždycky se psalo buď první, nebo 1. (tj. jednička s tečkou za) ;)
Já na Operu taky nedám dopustit - má podle mě mnohem příjemnější a vychytanější prostředí než FF, už několik let je hodnocena jako prohlížeč, který vykresluje stránky nejrychleji, a navíc zobrazuje i nevalidní stránky mnohem úspěšněji než FF nebo Netscape (i když nevím, jak ten běhá na tom novým MSIE jádru - od verze 8).
Jinak se ty stránky ReWoFa zobrazují v Opeře 9 bez problémů, i když nevím, jak to vypadá na starších verzích...
Taky ještě poznámka k postřehu Nípala - v Opeře původně ani NEŠLA NASTAVIT jiná identifikace než MSIE nebo Mozilla! Teď to jde, ale stejně se to moc nepoužívá, kvůli problémům s JavaScripty, odladěnými přímo na určitý prohlížeč...
Mimochodem, Opera 9.0 TP2 build 8265 jako jediná prošla Acid2 testem, myslím, že říkad, že v Opeře je to nějaké divné není zrovna na místě - divné je to v IE, kde je rozhozené úplně všechno, především BOX model.
WeMaN: mno, AFAIK nastavit to slo, ale puvodne jen pres INI. Jinak do posledni osmickove verze se Opera hlasi defaultne jako MSIE a od devitky (mluvi se o final, ale je to uz ted) uz je nastavena jako default Opera.