Zacinam s PHP

Chcel by som sa spytat stiahol som PHP Triad (uz neviem verziu) a neviem co dalej. Poznam iba volaky apatche (daco také) a to je vsetko.
Ako potom vazera ten PHP jazyk ?


Dík za rady


PS: (anketa) Pre tvorbu stranok pozivate sablony ?
napřed bych se tě zeptal: "co si myslíš, že PHP je?"

PS.: (anketa) NE
http://www.linuxsoft.cz/php/

PS.: (anketa) NE
ReWof:
1) dost ma prekvapuje, ze autor stranky s takym dobrym dizajnom(re-mist.wz.cz) sa pyta ostatnych, ci pouzivaju sablony. Podla mna by mali byt sablony samozrejmostou(enormne sa zvisi prehladnost kodu, zmensi velkost suborov atd.).
2) tiez ma trochu zarazilo, ze nevies, co to ten kod PHP vlastne je.:)
3) naco si vlatne instalujes phptriad?(
a. phphome je lepsie[uhladnejsie su usporiadane instalovane priecinky]
b. naco si vlastne daco instalujes? sak ti (podla mna)uplne postaci webovy server na webzdarma. (aspon budes mat pokoj od instalacie :)
)
4) kod php vyzera rovnako, ako kod html, len s tym rozdielom, ze pouziva premenne a funkcie a ze sa da spracovat (narozdiel od kodu html) len na strane servra.preto si aj ludia instaluje doma servre, aby si vedeli php kod otestovat doma
P.S. (anketa) YO
P.P.S. dufam, ze som ti dal vycerpavajuce odpovede na vsetky tvoje otazky
Tak já samozřejmě taky nějaký šablony mám, ale svoje vlastní. A protože vím o threadu http://www.webzdarma.cz/forum/read.php?f=3&i=44591&t=44591, tak tuším, na co autor ankety asi tak naráží. A proto jsem odpověděla NE.
Dík za rady ale stym PHP mi to nejde volako do hlavy a na PHP na WZ sa ako pripojim alebo co (zacinam s PHP nie som lol :-D) dik moc
Zkus si projít ten seriál na linuxsoftu, už v druhým díle http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=172 se dozvíš, jak vypadá php kód. Tak s chutí do toho :-)
tom@sqo:

1) <!-- TEMPLATE DESIGNED BY WWW.ZYMIC.COM - Š 2005 -->
2) <!-- TEMPLATE DESIGNED BY WWW.ZYMIC.COM - Š 2005 -->
3) na co asi? aby ty kody rozjel doma..
3.a) kazdy to rad jinak
3.b) na co? aby nezatezoval server a nezdrzoval sam sebe ustavicnym nahravanim souboru, kdyz bude neco testovat.
4) to je uplna blbost! php mi teda html pripomina jenom tim, ze zacina <?php a konci ?> .. to je vsechno.

PS.: (anketa) NE
PS(1).: je rozdil mezi sablonou a *sablonou*
P.S.S.: doufam, ze si z neho moc prikladu nevezme.. *ANGRY*
just-paja:
nechapem vete:
PS(1).: je rozdil mezi sablonou a *sablonou*
4) vysveltenie, ze co je to php kod som nedal uplne a korektne asi preto, lebo sa to neda. skus ty.
ostatne: no comment,
Ja nevim, ale resit rozdil mezi HTML a PHP... je asi takovej, jako rozdil mezi slonem a letadlem. Zakladni rozdil spociva predevsim v tom, ze PHP je skriptovaci jazyk, HTML znackovaci jazyk. V HTML zapisujes jen obsah a strukturu dokumentu (pomoci znacek a parametru ve spicatych zavorkach), v PHP pises skripty (neco jako kratke programy), ktere ti pomahaji generovat obsah stranek dynamicky a zpracovavat uzivatelska data. Je to sled prikazu zapsanych podle pevne danych syntaktickych a logickych pravidel, ktery je na serveru zpracovavan tzv. parserem, a jeho pripadny vystup jde spolu se zbytkem puvodniho pozadavku (treba na HTML stranku) zpet do user-agenta, kde byva vetsinou zobrazen.