title pro každou stránku

Taky by to slo. Ale co tak title rovnou takto stvorit? Mas nejaky zacatek a vis kde jsi tak tam rovnou doplnit spravny titulek.
když to už je něco na způsob alá co řikal donny
jezis to je problem... na zacatku skriptu pred html vystupem si zjistim, co vlastne includuju. podle toho urcim title a ulozim ho do promenne. pri vypisu html hlavicky pak vypisu na vhodny misto tu promennou. pokud se neincluduje obsah stranky ale hlavicky a menu, tak pre include html hlavicky nastavim v kazdym souboru obsah promenne a pak ji zase vypisu v hlavicce.
<HTML>>>jinak jak ste tedy mysleli jinak tu strukturu?
Mno kdyz pominu nejake sablonovaci systemy a OOP (coz do budoucna doporucuji se naucit) se nauc rozlisit html od php...

tzn:
...includuju pripojeni k DB
...includuju co potrebuju

...dostanu data napr. z formulare nebo je vyberu z DB a ulozim do promenne
(tohle muze probihat opet v includovanem scriptu ktery vi po cem sahnout a po cem ne)

...tady se data zpracuji a dostanu z nich pole.. (klidne XXX rozmerne,ale prehledne)

...a teprve tady includuju nejaky html a tam kde ma byt neco dynamickeho vlozim kod na vytahnuti z pole (napr: Pracuje jako: <?=$pole['zamestnanci']['levni']['vratny']?>) :)
tak, abych v html videl z php maximalne cyklus pro prochazeni toho pole.
Rozhodne nemotej SQL dotazy a nejaky pocty mezi HTML... to by byl takovy nejaky zaklad</HTML>
2 Richard:
chápu to tedy správně tak, že máš dva soubory ->

zamestnanci_code.php a
zamestnanci_html.php

nejdřív includuješ zamestnanci_code.php, pak to zpracuješ do pole, pak includuješ zamestnanci_html.php a tam si data z toho pole vybíráš?
<HTML>No ja na to vlastne pouzivam sablony (smarty) a pomaham si nejakou vlastni tridou,ale tak jak to pises to zkus udelat, kazdy dej do sveho adresare (aby v jenom byli soubory s html a v druhem s php) a hned to bude o necem jinem, bude to jinak vypadat a strukturove to bude lepsi..
Nezapomen ale, ze napred includuj vsechny _code.php a nakonec teprve vsechny _html.php!

pak uz jen muzes treba casem prejit na smarty kdyby se ti chtelo se kterym se pracuje prave timto zpusobem</HTML>
MF, nebo to oddel prave tema objektama, tam se to napred vsechno stvori, a pak se to vykresli. Navic pred vykreslenim s tim muzes jeste carovat.
ííhm, dix

nějakej link by nebyl?
joo, teď už to asi chápu.
máš index.php, tam dle proměnný includuješ jakoukoliv stránku _code.php kerá ti vypíše do pole (nebo do tříd?) obsah, title, keywords a spoustu dalších věcí a pak includuješ sablona.htm která je <head> ... a je tam jenom vypsání title a pak třeba části pole (nebo třídy?) s druhym parametrem 'obsah' vypíšeš do obsahu a je to celý na tom, že vždycky todle definuješ v tom *_code.php ... ... ...

já to vlastně dělám tak, že mam šablonu a v jejích různej částech zpracuju a vypíšu obsah zatimco ty zpracuješ, pak se podáš tu samou šablonu ale už víš co v ní budee.... je to tak?
<HTML>MF: presne ;)
a jeste lepsi je pouzivat na to nejaky sablonovaci system (napr. smarty)
tam je oddelene PHP od HTML uplne</HTML>
co jsou zač ty smarty? nebyl nějakej link?

ale jinak diky moc, Richarde :)

dost mě to zajimá (ne že bych chtěl předělat tarantino.wz.cz ale dělám další weby, kerý už nebudou taková sranda jako tarantino)
Marcus: zkus google ;)
nj, tentokrát mi i přívětivě odpověděl ;-)
ja prece vzdycky privetive odpovidam :D
promin, ale výjmečně jsi to nebyl ty o kom byla chvála ;-) =D
Marcus: tak doufam, ze priste uz se polepsis!
já zase doufám, že se polepšíš ty, a nebudeš psát adresu manualu (krom toho ještě nefunkčí) místo jména. nezbývá mi než ti doporučit stare.cz/otazky/
=D
sakra... chybicka se vloudila... myslim, ze to melo pokracovat .zip.php , aby to fungovalo...