jak nejlépe zabezpečit registraci na stránkách proti robotům

čaute, tak tu mam zas jeden dotaz:
jak nejlépe zabezpečit registraci do systému na stránkách proti robotům?

co mě napadlo:
1) registrovat normálně a odeslat aktivační kód na mail, po vložení kódu se login aktivuje. - ale tam je problém s odesláním mailu a podobně (omezení serveru, ...)

2) přes nějakej obrázek - ale to se mi dělat nechce

3) někde jsem viděl způsob, že se tam daj dvě tlačítka submit. - to dřívější bude skryto a bude mít jméno a hodnotu. robot půjde, uvidí v kódu tlačítko a odešle. jenom nevím do jaké míry je to efektivní...
Kopíruji vlastní příspěvěk z jiného vlákna z minulého týdne:

Spamy:

1. Manuálně: každý den to projdeš a promažeš.
2. Registrací: vkládat zápisy smí jen registrovaní
3. Kontrolní obrázek: tady je to jasné
4. Databáze: budeš si udržovat databází spamů a neumožníš jejich vložení
5. Doplňující primitivní otázka (např. V lese rostou: auta-stromy-žárovky-mobily-jeřáby-hřebíky. Robot nemá šanci uhádnout).

Každá metoda má své výhody a nevýhody, žádná však není 100% účinná. Vyber si sám.
ad 1. - to se mi opravdu nechce, navíc v tomto případě je to nesmysl
ad 2. - mno, vzhledem k tomu, že mi jde o zabezpeční registrace... ;-)

ad 4. - to je IMHO dost neúčinné a zbytečné
ad 5. - to je nanic. robot totiž ve formuláři úplně klidně zaškrtá všechny možné varianty.
Tehdy se dikutovalo o spamech, některé možnosti můžeš využít i při registraci.

Jsem zvědavý, jak to nakonec vyřešíš. Já na svých stránkách registruji ručně. Tedy zájemce o registraci mi napíše email a já se rozhodnu, jestli ho zaregistruji. Robot nemá šanci. :-)
ad 5. - no taky to nemusíš dělat přesně jak ti řekl.
Co třeba otázka: "napište opak slova NOC" a k tomu prázdné textové pole? Bot nemá šanci.
Kontrolni kody, obrazky, otazky nebo podobny blbosti jsou sice ucinny, ale je to takovej opruz, ze me dycky totalne znechuti, kdyz mam lustit obrazek nebo odpovidat na nejaky stupidni otazky. Kazdej spam jde nejak analyzovat a provest ochranu - ja jsem svuj GB po nekolika hodinach zkoumani optimalizoval tak, aby spam proste nebral, a od te doby tam ZADNY SPAM ZAZNAMENAN NEBYL, pricemz predtim jich bylo i nekolik desitek denne.
Jde o sadu podminek, kontrolu URLcek, typickych anglickych slov, hacky a carky, casu odeslani, nicku, IP adresy apod. - kdyz se to VSE ZKLOUBI dohromady (samozrejme nepoznam jen z casu nebo nicku, jestli je to spam), jde spam detekovat docela snadno, pricemz ostatni navstevnici budou bez ujmy, jejich vzkazy se vzdy ulozi a pritom je nutne vyplnit jen policka "nick" a "text" a kliknout na "odeslat" :) Nebudu to tady rozebirat, protoze jde o tema zabezpeceni registrace, coz je neco trochu jinyho, ja jen kdyz jsem videl ty debaty, jestli je lepsi otazka nebo obrazek nebo co... :)

Btw, neni to GB na webu, ktery zde mam uvedeny, to ja jen ze jsem musel nejakej web vyplnit, a od tohoto 5 let staryho si zrovna pamatuju heslo, no :)