generování všech k-prvkových podmnožin

Problém:
Jak vygenerovat všechny K-prvkové podmnožiny množiny {1,...,N} v lexikografickém uspořádání.
cyklem
ja vim ze je to asi blba otazka, ale co to je "všechny K-prvkové podmnožiny množiny {1,...,N} v lexikografickém uspořádání"
to nevis? latka tak 7 tridy zakladni skoly
To ze se bere uz v sedme tride na zakladce? Ja myslel, ze to je ucivo prvniho rocniku matiky na vysce. No hold mam porad jeste zive vzpominky na matiku v prvnim rocniku vysky. Proste sama veta, dukaz, a skripta se daji perfekne cist.
>> to nevis? latka tak 7 tridy zakladni skoly
nevim, proto se ptam ne?

Pan XY: a ty to vis?
ja koncim 7. tridu.. a porad nevim co to je.. muze mi to nekdo objasnit? google sem liny pouzit
2fx: http://matematika.tf.czu.cz/INFO/relace.pdf

2Nik: typ bych to na cykly a pole + manual. nad tim jak to napsat se mi premejslet nechce, pac mi progr. moc nejde a kazdej radoby programek mi trva dost dlouho:(
<HTML>Nechápu, jak se rozumný člověk může vyjadřovat termíny typu "lexikografické uspořádání" ... kdyby to k něčemu bylo, neřeknu. Jaké to má uplatnění v reálném životě, byť třeba jen na teoretické úrovni?</HTML>
Ze se na to ptas tady? Ja se na to ptal v matematice v prvnim rocniku ;)
Pro bezneho cloveka je to k nicemu. Tomu staci bezne matematicke operace. Pro sirsi skupinu lidi (matematici, vedci, programatori, ...) jsou tyto terminy bezne a bezne je taky pouzivaji. Pomoci vyssi matematiky mohou zkoumat zakonitosti prirody - proc se meni treba pocasi? Fyzika zkouma pricinu, matematika tomu pouze da cisla. Vyssi matematika je i tam, kde by to normalni clovek necekal - v pocitacich. 3D grafika - je to smes objektu popsany matematickymi vzorci a operaci. Normalni clovek jen uchopi objekt a strci na scenu. Programator to vse vytvari pomoci matematiky.

Uplatneni "lexograficke usporadani"? Staci se podivat do skript, ktere uvedl spook a uvidis, ze to jiste uplatneni ma. Kdyby to zadne uplatneni nemelo, tak by se tazatel na to neptal.
s opakováním nebo bez? V každém případě to budou vnořené cykly a jak tak nad tím přemýšlím, tak to nebude úplně triviální. Ale to nebyl ani problém rozpisu zápasů a našle jsem ho na netu. Zkus pohledat, určitě se tím už někdo zabýval.