preco tu nie jej php5?

preco je na tomto servri php 4.3.4 a nie 5-kova verzia? sorry, ak to uz niekde bolo povedane, ale nic som nenasiel :(
Protoze se zatim nikomu nechce.
ako to myslis? nikomu z userov, abo z adminov? :)
myslim ze obema.
no ale co je na tom zle? sak nova verzia obsahyje len vylepsenie, nic nieje v nej horsie, nie?aspon myslim, ze pre userov to neprinasa nic zle...
Já bych ho tu rozhodně moc moc chtěl, protože už se na něj přešlo na většině míst, kde mám weby a rozhodně přináší jen vylepšení.
Důvod, proč to tu není, je asi ten, že některé weby nejsou udělány tak, aby běžely i na php5.. Přesto by se podle mě přejít mělo, holt musí useři svoje stránky aktualizovat. Jednou to přijít musí a nebude vůbec na škodu, když to bude spíš dříve než za dlouhý čas.
Jsem rovnez pro prechod na PHP5, nebudeme prece brzdit vyvoj tohoto skveleho freehostingu jen kvuli nekolika zaostalcum, kteri maji web optimalizovan pro minimalne 2 roky stare verze PHP.

Zcela jiste bude prechod u majoritni skupiny uzivatelu bezproblemovy, nakonec lze si to overit, zkuste si kazdy doma rozjet Apache 2.xx + PHP5 a pak v tom ty sve stranky.

A ja bych chtel ta vylepseni, uz me nebavi psat zastarale skripty jen kvuli PHP 4.3.4 ktere zde bezi.

PS: Mate tu spatne nastaveny Iconv (viz. http://freez.wz.cz/info.php ) k cemu je konverze z ISO-8859-1 do ISO-8859-1 ? Ty defaultni hodnoty by mohli byt treba UTF8 -> cp1250
mohly (ale mozna ze muj problem s Iconv byl zpusoben jeho zastaralou verzi, ktera je obsazena v tom zastarel php). Kdyz bych sem mohl nahrat PHP verzi 5.1.4 (http://www.php.net/downloads.php) tak behem max. 30-ti minut tu je a plne funkcni, i MySQL by se mohlo inovovat na 5.0 (http://dev.mysql.com/downloads/)
Tak klidně by tu mohli být obě verze, PHP 4 i 5, na ic.cz standardně zpracovává .php skripty čtverka a .php5 skripty pětka, ale spíš než v neochotě a lenosti bych to taky viděl ve výkonu, kdesi jsem čet nějaké srovnání se čtverkou ohledně výkonu a pětka byla tedy ne zanedbatelně náročnější (nechci šířit fámu, ruku do ohně bych za to nedal, ale myslim, že to nebyl žádný neseriózní server, pokud žiju v klamu rád se poučím :-D ).
Pravda je, ze by se uz mohlo prejit na PHP5.
Problem je jaksi lenost adminu neco inovovat (uz pred davnymi casy slibovali novy vzhled, forum, placene sluzby, ...). A jednak nejsou financni zdroje na inovaci hardwaru.
Tu lenost bych odpustil, protoze WZ spravuje jen hrstka adminu (znam jen o jednom), a ti jsou prece jen lide, co maji i jine starosti, nez se starat o server. Proste asi nemaji cas.

BTW: O kvalite sluzeb nemuze prece rozhodovat verze PHP? Je jedno jakou verzi PHP hostingy maji. Problem je na strane uzivatelu. PHP5 je mozna lepsi nez PHP4, ale funkcne jsou na tom stejne. PHP5 ma pouze vylepsene funkce, ktere uzivatelum usnadni programovani. Prikladem je treba SimpleXML. V PHP5 staci jen nejake 3-4 radky, kdezto v PHP4 je zapotrebi vic jak 10 radku.
Ono to není jen o SimpleXML (i když to bych tu taky rád), ale třeba taky o značně vylepšeném OOP v pětce.
<HTML><b>MarK:</b>
Když to tak vezmeš s tím OOP, tak použitelný je to stejně i v PHP4. Nějaké machrovinky s private apod. jsou v běžném využití OOP v PHP jaksi zbytečné.

<b>Tomík, web3:</b>
Já vím také jen o jednom adminovi a nevím jak on je na tom s časem a s problémy, které musí řešit - například ty výpadky MySQL serverů apod. které se poslední dobou odehrály. O PHP5 se v této chvíli neuvažuje, předpokládám, že momentálně bude prioritou nějaké posílení strojů, aby nedocházelo k přetěžování a následným výpadkům. Berte to jako hudbu ne příliš vzdálené budoucnosti, že se o tom teď neuvažuje, neznamená, že to nikdy nebude. Rozhodně si nemyslím, že by byly na WZ v provozu dvě verze PHP, dělá to jen bordel.

Co se týče nové verze fóra atd... dělalo se na ní, pak se disk s ní odporoučel a je to momentálně v nule. Firma, která měla dodat vzhled, jej také stále nemá, mám ten dojem, a to už jej slibuje... dva roky? Asi se k tomu bude muset dostat nějaká iniciativa z řad uživatelů WZ a nás, moderátorů, což nám také bylo jaksi naznačeno. Jenže na to teď také není mnoho času, jsou prázdniny.</HTML>
neviem, ci sa mi to len zda, ale vidim u nektorych userov hromadny presun na ic.cz(250MB, php5,postgresql,...). tento admin by uz mohol zacat tiez robit konkurenciu...
2 MarK:
>a rozhodně přináší jen vylepšení.
- to neni pravda. Ano, udělali z objektů objekty ale pořád to neznamená že je jenom lepší. Pětka už není taková čistá... :-/


2 Nípal:
>Když to tak vezmeš s tím OOP, tak použitelný je to stejně i v PHP4. Nějaké machrovinky s private apod. jsou v běžném využití OOP v PHP jaksi zbytečné.
- s programováním v OOP jsem se leda tak setkal s tím že mi skripty nechodily v PHP5 zatímco v PHP 4 vše, takže souhlas.

>Rozhodně si nemyslím, že by byly na WZ v provozu dvě verze PHP, dělá to jen bordel.
- taky souhlasim

>tom@sQo
ic.cz má jistě lepší podmínky, ale mam u nich jeden web a jsem zklamán především rychlostí. wz je se všemi výpadky (kterých není víc jak na ic) stále rychlejší a to o dost. Obvzlášť databázovej server ícéčka je mizernej. (I když ho údajně posílili)
2 Marcus Flintus: bordel se dvěmi verzemi php? Když necháš pro php5 jen příponu .php5, není co řešit. Původní funkcionalitu neohrozíš a kdo chce php5, nechť si správně pojmenuje soubory. Spíš by se mi nelíbilo, že jedno php musí běžet jako cgi.

2 Nípal: Kromě souteže v php můžete pomalu vyhlásit i soutež webdesignerskou :-) Už vidím záveřečný úkol - design pro WZ :-D

Naopak bych chtěl adminy pochválit za práci - buď jsem si nevšiml dřív nebo je to nově, ale přihlašování z úvodní stránky do účtu nebo na mysql.wz.cz funguje přes https.
Osobně se mi nelíbí zdlouhavá definice proměnných pod php 5 ,ale když to normálně pojede pod 4 kou tak v klidu a ti co chcou petku tak by to bylo nejlepší očekovat tou příponou. Myslím že už tak jsou služby wzka ůplně v klidu nato že za to neplatíte ani korunu . nějaký ten banner mě nevadí. A myslím že admini nejsou líní ,to jen vy se nudíte a tak akorát drbete. Například podpora wzka je skvělá ,admini se starají a rychle vyřizují problémy. Jen tak dál :)
Non_E: Své webdesignerské dovednsti si mohl projevit v Nej Webzdarmím Webu 2006 (http://nww.webzdarma.cz) ;-)
<HTML>>Když to tak vezmeš s tím OOP, tak použitelný je to stejně i v PHP4. Nějaké machrovinky s private apod. jsou v běžném využití OOP v PHP jaksi zbytečné.

V php4 bych o OOP ani moc nemluvil, temer zadne tam nebylo...
Tam kam se dnes vyvoj ubira bylo OOP nutnost a verim, ze weby kde je nejaky slozitejsi system se pisou bez toho spatne (proto na WZ temer zadne takove nenajdete).
PHP5 by urcite dobre bylo a casem tu urcite bude taky.</HTML>
2 Richard: nemyslim že by se v PHP4 nedal mluvit o OOP; pravda v PHP5 udělali z objektů opravdu objekty, nicméně OOP v PHP4 mi přijde docela ok.
Marcus Flintus : Tak to je skutečně věcí názoru, za sebe bych řekl, že nevím jaké OOP v PHP 4 myslíš, protože z mojeho hlediska se o něm v skutečně mluvit nedá. ;-)
V PHP4 se skutecne o OOP neda rict, protoze to skutecne OOP neni. Ale na druhou stranu pouzivani trid v PHP4 se da pouzivat. Usnadni se tim aspon prace.
ja si tim praci ušetřuju už nějakej ten čas a nemůžu si to vynachválit. v PHP5 namam vůbec potřebu dělat něco novyho, kromě přepisovani objektu z PHP4 tak, aby byly funkční v PHP5
Jak řikám, věcí názoru. To že člověk musí "přepisovat" je věc trochu z jiného soudku, na kvalitách PHP 5 to ovšem nic nemění, ale je faktem, že by se vývojáři měli také zaměřit na kompatibilitu se staršími verzemi. Zřejmě dost lidí nesouhlasí (když se kácí les hodl lítají třísky), ale už co člověk slyší, že by PHP 6 neměla být nějak zvlášť kompatibilní s pětkou (uvidíme :-) ), to podle mě není myslím to pravé ořechové, komu by se s každou další verzí chtělo neustále upravovat skripty (taky věc názoru, někoho to baví, nemá co dělat, nebo se třeba smíří s pokrokem atd...)... :-) ;-)
Ja jsem pro PHP5, uz jenom proto, ze ted budu muset novy web optimalizovat pro 4 :-( - to se mi fakt nechce, zvlast kdyz se musim kvuli skole ucit prave petku..

asi budu hledat novy hosting...

P.S. do mojeho EasyPHP jsem verzi 5.2 rval 1,5 dne tak si to chci uzit :)
Nejlepsi web je takovy, ktery funguje bezproblemu jak v PHP4, tak i v PHP5. Pokud nekdo rekne, ze to nejde, tak je na omylu.

>> P.S. do mojeho EasyPHP jsem verzi 5.2 rval 1,5 dne tak si to chci uzit :)
Taaak dlouho? Vzdyt je to zalezitost na 10 minut. Ale nekdo to tak rychle neumi, zvlast pokud se mu tam objevi chyby, kterym nerozumi :)