Vytažení určitých dat z adatabáze

Nevíte někdo, jakým příkazem načtu určitá data z databáze na stránku? V mysql jsem si dala do tabulky nějaké záznamy a vytvorila sloupec ZARAZENI s typem SET a několika možnostmi. Např.:

Záznam1 - SET ostatni
Záznam2 - SET dalši
Zaznam3 - SET blabla
Záznam1 - SET blabla
Záznam2 - SET dalši
Zaznam3 - SET ostatni

No a teď potřebuji dostat na stranku řádky jen se zařazením např. "ostatni".

Nemyslím jen dotazy v mysql databázi. Potřebovala bych vědět, jakou funkcí v PHP to vytáhnu na stránku. Jak vytáhnu jeden nebo více sloupců vím, ale nevím, jak z jednoho sloupce vytáhnu jednu hodnotu a položky k ní přiřazené.
Už jsem se k tomu dopracovala, ale dík za pomoc :-/
Neni zac ;). Bud rada ze jsi se k tomu sama dopracovala, z toho ma clovek pak nejvetsi radost. A za druhe, aspon si to budes pamatovat nez kdyby Ti to nekdo napsal. Sam si nejvice pamatuji veci, se kterymi jsem mel nejvetsi problem a nakonec jsem to nejak nahodou udelal :D
To je prirozena vlastnost cloveka. Ma nejaky problem na ktery nemuze prijit a vrta se s tim donekonecna. A po nejake dobe se mu hlava rozviti a hle hned je problem vyresen. U programovani to nevadi. Horsi je to u zkousky. Behem zkouseni nic nevi, ale po zkousce nebo po par hodinach si vzpomene a chytne se za hlavu :)