Zdravím,
mám takový problém s databází, když chci vložit nový záznam do databáze tak po zmačknutí tlačítka provést mi naskočí následující chybná hláška
tbl_replace.php: Missing parameter: db
tbl_replace.php: Missing parameter: table
tbl_replace.php: Missing parameter: goto
Na stránch normálně vše funguje lze zapisovat do DB ale na stránkách WZ.CZ nemohu nic přidat pouze upravovat staré záznamy (místo na serveru pořád mám)
předem děkuji za všechny odpovědi
moment, kouknu se do své křišťálové koule.... Jsou tu bílá místa. Je tu takový problém.
Kde je db?
Jaká to je db?
Co dělá problémy (jaký program, prostředí)?
Je to tvoje dílo?
Používáš něco, co stvořil někdo jiný?
Pokud ano, instaloval jsi to?
....
Když odpvíš aspoň na první tři otázky, veřím, že se najde někdo, kdo ti poradí.
Takže: DB je na wz.cz; jmenuje se ultraas; problémy dělá vložit a upravit záznam z prostředí pro administraci DB; problémy jsou jen u jedné tabulky - hlavni. Navíc se občas stane, že se záznam podaří do tabulky zapsat! Nevím proč! Vkládání přímo z programu na stránkách funguje. Oprava tabulky pomocí SQL nic nezlepšila. Ano vše jsem psal sám. Nejsem si jistý ale je možné, že problémy nastaly po nakopírování db. (DB jsem zazálohoval běžnými prostředky na lokál a pak ji přes SQL okno zase nechal nahrát zpět na jiný účet.) Ten původní jsem opustil a na původním místě ji zrušil. Vše bylo tady na wz.cz Dík za pomoc
No, to je hned lepší. :-) Předpokládám, že problémy dělá zdejší mysqlphpadmin. Já osobně ho používám zřídka a ještě v době, kdy není moc vytížený, takže tohle může být jádro problému. Pokud jsou na SQL nastavené nějaké limity délky připojení, počtu připojení a td, tak je možné, že se v čase velkého vytížení stane, že se SQL neprovede.
Píšeš, že problémy nastaly po nakopírování nějaké zálohy. Pár článků tady píše, že po předělání zdejší db na verzi 5, se nějaké problémy vyskytly. Může to být tímto?
Nějaké obecné řešení asi není.
Co se týká mysql admina, tak, pokud jsou dlouhé odezvy, vypadá to, že to padá na timeouty. Pokud ne, je to přece jenom docela složité dílko, možná mu nesedí nějaká konstelace počítačů, sítí a hvězd.
Co se týká té zálohy (obnovená db), zkusil bych se podívat jestli tam není něco, co verze SQL, na kterou to nahráváš nemá s některými typy, engine, atp problémy.
Sám bych postupoval asi tak, že bych si vyrobil lokální db a admina stejné verze a zkoušel to napřed na lokále. Pokud by to probíhalo bez problémů, svedl bych to na vytížené servery na wz. MySQL admin není nic, co by nějak extrémně šetřilo zdroji, takže v době velké zátěže bych asi změny dělal ze svých php skriptů.
Tolik mě napadá dnes poránu. Kdybys chtěl ještě nějkou zbytečnou myšlenku, zkus ICQ, je na mých stránkách. Pokud budu volný, zkusím ještě nějakou myšlenku vypotit.
Hodně zdaru.