<b>Warning: fopen(): URL file-access is disabled ...</b>

>>>Autor: Pavel (umime-to-s-delphi.wz.cz)
Datum: 22. 11. 2006 12:26

Sice jsem to tu psal, ale zatim bohuzel bez jakekoliv odpovedi, tak to zkusim jeste jednou:

Vytvoril jsem si soubor .htaccess a do nej vlozil nasledujici text:

php_flag allow_url_fopen on

Tento soubor jsem nakopiroval do roootu meho webu http://zaciname-s-flash-mx-2004.wz.cz/ , kde pomoci funkce include v index.php vkladam pres LastRSS odkazy na prispevky z jednoho fora. Myslel jsem, ze tim padem zacne include fungovat, ale zrejme jsem neco spatne pochopil.<<<<


Taky používám LastRSS na webu pro svoje potřeby, a jakmile jsem do .htaccess umístěného v rootu napsal php_flag allow_url_fopen on , tak se to ihned rozeběhlo.
Script Čtečky mám přibližně stejný, jako byl popsán v Computeru 13-14/2006.

Takže LastRSS tady na WZ funguje, ale konkrétně v čem máš chybu ty , tak to nevím.
mirec: IE, že? ;) Ono po záruce je i celé IE, nejen ta stránka. Ty jsi totiž kliknul na tlačítko z5, čímž jsi přešel na stránku s POST daty, což IE nepobere a zobrazí ti tuto úžasnou hlášku o tom, že je stránka prošlá. Aktualizuj ji a v dialogu klikni na ANO nebo co to tam je ...
Ted uz aspon vim, ze chyba je v kodu, ne v souboru .htaccess, ale nekde v kodu.

Dik moc.
na mém webu www.domu.unas.cz konkrétně zprávy, video... používám Last Rss a fachčí od prvního dne změny po vytvoření .htaccess
Jo ale jedná poznámka od toho data změny, mi přestala fungovat temp složka dočasných souborů pro Last RSS, už se neukládají změny, zkoušel jsem změnit atribut složky na 777 a nepomohlo nic. prostě se nový doč. soubor nevytvoří, nevíte co s tím? Teď to načítá pokaždé nově a je to zpomalený film. :o)
>>>Autor: choze (domu.unas.cz)
>>>Datum: 06. 12. 2006 14:55

Mě to normálně tempy tvoří, aniž bych něco nastavoval.

http://www.nahraj.cz/uploads/667106605/7mD/rss.png
No a máš upravený lastrss? a index obslužný soubor? To je bordel musím se na to mrknout díky.
Soubor LastRSS (třídu) jsem nijak neupravoval, a čtečku mám (stránku do které ty zprávy načítám) mám podobnou té z Computeru 13-14/2006, jak jsem psal výše. Měnil jsem tam víceméně věci kolem rozložení stránky a zobrazení těch zpráv ( title k textu odkazu ...)
Moc se omlouvám,ale já jsem uživatel začátečník a neumím schránku ovládat jinak než přez vstup co jste mi zrušili prosím o pomoc nevím jak mám postupovat,abych se do schránky dostala.Děkuji Monika
Monika Tihelková - jedná se o to, že nefunguje webové rozhraní? Pokud ano, tak je to prezentované jako dočasné, v řádu několika dnů. Doporučoval bych počkat
hej, tak ale vůbec to nechápu, jsem začátečník, mohli byste mi popsat celý detailně popsaný postup na mail ? děkuju moc, dřív jsem upravoval soubory pomocí správce souboru v administraci ale tedka mito píše dočasně offline, oběvilo se mi to včera, co stím ? prosím poradte na mail, děkuju...
<HTML>2Wenca: tohle je fórum, diskutuje se tady, na mejly nikdo nepíše.

2Monika Tihelková & Wendy: přečtěte si http://www.webzdarma.cz/forum/read.php?f=6&i=43556&t=43556. To je to správné téma pro váš dotaz, tady jste tzv. mimo téma.</HTML>
mira: podivej se, jak dopadly me stranky. Nemusely takto skoncit, kdyz bys neignoroval vice, nez 2 roky tunu emailu upozornujicich na konkretni diry wz.cz. Neodpovedel jsi mi ani na jeden jediny email, konfigurace wz.cz je ten nejvyssi amaterismus (register_globals on hovori za vse). Lide jako ty si rikaji administratori, vis tedy jak fixnes veskere diry tohoto ementalu? Staci do *.php zadat header('location: http://php5.cz'); popr. provest podobny patch a vse bude uz konecne fungovat jak ma. Odpoved necekam, je mi jasne, ze se zachovas stejne, jako v pripade root@webzdarma.cz a support@webzdarma.cz, tak at se alespon ostatni podivaji, co se muze kdykoli stat s jejich strankami.
--==[FReeZ]==-- : Na co konkretne reagujes? Ja u tebe nevidim zadny problem. A nerekl bych, ze by nastaveni php.ini na WZ by nejak zasadne ovlivnilo funkcnost stranek. Vyjimka je funkce copy(). Ale tam byl duvod a navic se da nahradit. Register_globals "no" mohlo by byt uz vypnuty, ale to by pak uz nebyly tuny, ale megatuny emailu. Pokud jde o "allow_url_fopen", tak duvod vypnuti je snad vysvetlen.
Pokud ti z nektera z omezeni znehodnotily stranky, tak neni chyba na strane WZ, ale na tvoji. Neumis proste programovat, respektive vyuzivat vhodnych prostredku.
Pokud jde o PHP5, tak to zde nebudu rozebirat. Proste jen reknu, ze PHP4 jeste ve vetsine pripadu staci. Klidne si porovnej procento vyuziti PHP4 a PHP5. PHP4 v dnesni dobe jeste prevlada.
A mimoto. Znam email na administratora Miru, ale nereknu. Kdo hleda najde.
Tomiku, prestan zde blabolit nesmysly, precti si znovu muj komentar, podivej se jeste jednou jak dopadly me stranky a pak si precti http://www.soom.cz/index.php?name=articles/show&aid=353 pomoci teto diry v administracnim rozhranni wz.cz naklukas lamer Dark Craft (Martin Kubicek) a cele stranky mi sproste sdeletoval.

Ta *chyba je stara vice, nez 2 roky* a neni zdaleka jedina zde na wz.cz, cele je to tady derave jak emental, proc myslis, ze bylo administracni rozhranni odstaveno? Protoze diky tomu clanku mohl kazdy BFU deletovat cizi stranky.

Zbytky z freez.wz.cz jsou bez grafiky v google cache, Uploadovani cizich souboru na freez.wz.cz pomoci der v tomto zaostalem a znacne zapachajicim hostingu skutecne nemohu, protoze je zde l00ser, ktery neni schopen ani odpovedet na emaily posilane periodicky po dobu minimalne 2 let, natoz neco adekvatne nastavit.
1) * naklikal *
2) * zachazeni s url *
3) -> The end <-
Prosil bych přeložit ten návod ale pokud možno aby to pochopyl i sněhulák a pokuď možno kdyby u toho byl i podrobný postup děkuji neschopný uživatel
mirek: co na tom konkretne nechapes?
Mirku. Duvod proc byla tato vlastnost vypnuta, je prave nevedomost uzivatelu. Takze pokud nevis o co jde, tak bych ti doporucil se tim nezabyvat.
No taky dost nechápu "vo co de" a i po přečtení příspěvků jsem mimo tak mi asi moc nezůstává a jít někam jinam a sám sebe považovat za neschopného uživatele. Já jsem si chtěl jenom doplnit nějaké nové informace na mé stránky, samozřejmě natažením z mého pc a koukám, že nějak dost nemůžu a čekat "nějakou dobu" se mi opravdu nechce. To je jednání jako za cara klacka.
Stripped: podle mne je to vysvetleny dostatecne a to uz v prvnim prispevku. jestli tuto funkci opravdu potrebujes, muzes si ji zapnout. pokud ti na tom postupu neni neco jasne, zeptej se KONKRETNE co. konstatovani typu "ja to nechapu" opravdu ukazuje na neschopneho...
jinak nevim, na co chces cekat, tato zmena je trvala
Tonik: potřebuji aktualizovat své stránky, které ani neodkazují na jiné stránky, ani nemají škodlivý charakter a ... . Každopádně se mi to nedaří a i po přečtení celé debaty nechápu proč, myslím tím, že první příspěvek od Mira mně osobně nic neříká. Nejsem počitačový expert, neležím celé dny v změti 1 a 0 a tak možná Váš krok byl pro mnoha uživatele dost rázný krok.
1.otázka: když jsem si zakládal svůj účet na Webzdarma, dělal jsem to z pc v práci. Myslím, že jsem ho stanovil jako správcovský. Aktualizuji si své stránky z tohoto pc?
2.otázka: když si Nezvládnu odemčít svůj účet sám, je schopen to udělat Admin?
3.pseudo otázka: když nechápu něco, tak se člověk zeptá a ten, koho se to ptá nedělá z toho druhého minimálně méněschopného, či přímo vola. Na 100% se taky nevyznáte v oboru, ve kterém dělám já ale tím Vás neodepisuji.
Tonik:
s odpovědi na moje dotazy se již nemusíte zaobírat, nouze opravdu asi udělá své a s dostatkem nápovědy jsem pokročil ale:
včera večer tam určitě nebyl návod jak postupovat za použití Total Com a jen se tam objevovala hláška Chyba dokumentu 404. Dneska jsem to tam už našel a celá věc vypadá poněkud jinak a rozumně a emoce mohou jít stranou.
Stripped: kazpopadne porad nechapu, o co ti jde. tusim, ze ti asi jde o prenos souboru na server wz, ale to jsi pak ve spatnym vlakne, tady se resi neco uplne uplne jinyho. a to bude asi ten duvod, ze to nechapes.
je uplne jedno, z jakyho pc jsi zakladal ucet, aktualizovat muzes odkudkoliv.
jinak nikdo z tebe vola nedela. a emoce sem netaham.